Scherpe prijzen

Geen (opruim) zorgen achteraf

Kwaliteit & Resultaat

Sneldrogende cementdekvloeren

Op zoek naar een cement dekvloer die sneller droog is? Bekijk de mogelijkheden van onze sneldrogende cementdekvloeren en verkort de droogtijd tot wel 2 tot 6 dagen.

Verkort de droogtijd van de smeervloer

Droogtijdversnellers

Een nieuwe cementdekvloer wordt nat aangebracht en heeft tijd nodig om te kunnen drogen en uit te harden. In zijn algemeen rekenen we als gemiddelde droogtijd dat een smeervloer 1 cm per week droogt.

Maar in sommige gevallen wil je dat de smeervloer sneller droog is dan de gemiddelde droogtijd. Hier gebruiken we droogtijdversnellers voor die we toevoegen aan de cement.

Afhankelijk van het type droogtijdversneller zal de smeervloer op een veilige manier uitharden binnen een kortere tijd.

Waarom geen bouwdroger?

Daar waar vroeger bouwdrogers geplaatst werden, doen we dat tegenwoordig niet meer. Dit komt omdat bouwdrogers het vocht onttrekken uit de zandcement vloer.

Vocht is een belangrijk onderdeel in het uithardingsproces van cement. Daarom gebruiken we tegenwoordig geen bouwdrogers meer om de droogtijd te versnellen.

Sneldrogende cementdekvloeren

Welke type droogtijdversnellers zijn er?

Afhankelijk van het type droogtijdversneller kan de cementdekvloer sneller drogen. Zoals eerder genoemd is de algemene vuistregel 1 week droogtijd per aangebrachte centimeter.

Maar het kan potentieel verkort worden naar de volgende droogtijden:

  • 2 tot 6 dagen
  • 7 tot 14 dagen
  • 15 tot 21 dagen

Hoe werken droogtijdversnellers?

Het verkorten van de droogtijd van een smeervloer doe je met droogtijdversnellers. Deze versnellers worden toegevoegd als grondstof aan het zandcement.

Deze versnellers zorgen ervoor dat het vocht in het zandcement gaat kristalliseren. Het vervangt een gedeelte van het water in de specie, zonder dat het aan kwaliteit verliest. Op deze manier wordt het vocht behouden in de dekvloer, maar kan de vloer sneller drogen.

Hoe meer droogtijdversneller we aan het cement toevoegen, hoe sneller het vocht kristalliseert wat op zijn beurt de droogtijd verkort.

Op deze manier duurt het in plaats van weken nog maar enkele dagen, afhankelijk van de gebruikte versneller.

Ook is het van belang om te melden dat een droogtijdversneller vriendelijker is voor het mileu door het gebrek aan oplosmiddelen.

Hoe werkt een droogtijdversneller
Sneller drogen zonder verlies van kwaliteit

Wanneer gebruik je droogtijdversnellers?

Er zijn verschillende redenen waarom een droogtijdversneller toegepast wordt. Misschien moet er sneller gebouwd worden of sluit een snellere droogtijd beter aan bij de planning. Wat de reden dan ook is, kan je met droogtijdversnellers altijd optioneel gebruiken en heeft het geen invloed op de kwaliteit van de smeervloer.