Scherpe prijzen

Geen (opruim) zorgen achteraf

Kwaliteit & Resultaat

Vezelversterking cementdekvloer: Verhard je vloeren met vezels en beperk scheuren

Vezelversterkte cementdekvloeren zijn cementgebonden vloeren die vezels bevatten om de mechanische eigenschappen van de vloer te verbeteren. Deze vezels kunnen bestaan uit staal, kunststof, glas of zelfs natuurlijke materialen zoals jute. Met de toevoeging van vezels aan cementdekvloeren kunnen ze beter bestand zijn tegen scheuren, krimp en andere vormen van schade. Vezel is niet direct een vervanging voor krimpwapening maar volgens de fabrikanten een secundaire wapening.

Deze techniek wordt steeds populairder in de bouwsector vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel zullen we dieper ingaan op vezelversterking in een cementdekvloer en ontdekken hoe het de prestaties en levensduur van vloeren kan verbeteren.

Wat is vezelversterking

Vezelversterking is een techniek waarbij vezels worden toegevoegd aan het mengsel van cement, zand en water bij het aanleggen van een dekvloer. Deze vezels kunnen van verschillende materialen zijn, zoals glasvezel, polypropyleen of staalvezel.

Ze worden gelijkmatig verdeeld in het cementmengsel en vormen een driedimensionaal netwerk dat helpt bij het versterken van de vloer. Bij Bekkersvloeren worden vezels standaard toegevoegd bij vloeren met vloerverwarming en/of losliggende (zwevende) vloeren.

Scheuren in smeervloer

Voordelen van vezelversterkte cementdekvloeren

Vezelversterkte cementdekvloeren bieden voordelen in vergelijking met niet versterkte cementdekvloeren. Enkele van deze voordelen zijn:

Verhoogde Sterkte

De vezels in de cementdekvloer werken als een netwerk dat de vloer versterkt. Dit netwerk helpt om de treksterkte van de vloer te verbeteren, waardoor deze beter bestand is tegen scheuren en andere vormen van schade.

Verbeterde Duurzaamheid

Vezelversterkte cementdekvloeren zijn ook duurzamer dan traditionele cementdekvloeren. De vezels helpen om de slijtage van de vloer te verminderen, waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd.

Verminderde Krimp

Cementdekvloeren kunnen krimpen naarmate ze drogen. Dit kan leiden tot scheuren en andere problemen. Vezelversterking helpt de krimp van de vloer te verminderen, wat resulteert in een sterkere en duurzamere vloer.

Veelgestelde vragen over vezelversterking

Hieronder enkele veelgestelde vragen rondom vezelbewapening.

Wat is de rol van vezels in een vezelversterkte cementdekvloer?

Vezels in een vezelversterkte cementdekvloer fungeren als versterkend materiaal dat helpt bij het voorkomen van scheuren en het verbeteren van de duurzaamheid en
treksterkte van de vloer.

Welk type vezels wordt het meest gebruikt in vezelversterkte cementdekvloeren?

Glasvezels en polypropyleenvezels zijn de meest gebruikte vezels in vezelversterking cementdekvloeren vanwege hun uitstekende eigenschappen en prestaties.

Is vezelversterking voor een cementdekvloer buiten?

Ja, vezelversterkte cementdekvloeren kunnen ook worden gebruikt voor buitentoepassingen. Ze bieden duurzame en sterke vloeren die bestand zijn tegen weersinvloeden en temperatuurveranderingen.

Kan ik een vezelversterkte cementdekvloer zelf installeren?

Het wordt aanbevolen om een professional zoals Bekkersvloeren in te schakelen voor het installeren van een vezelversterkte cementdekvloer. Een juiste installatie vereist ervaring en kennis van het proces om duurzame en hoogwaardige resultaten te garanderen.